1)Mısır Mücveri
Malzemeler:
1 Kutu konserve mısır
2 yumurta
rendeleniş kaşar peynir
1 çay kaşığından biraz az tuz
Aldığı kadar un(3 yemek kaşığı kadar)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kızmış yağa bir kaşık yardımı ile mısırları yağa yavaşça atın.Mısırların iki tarafıda kızarınca alıp afiyetle yiyin.
Not:Çok pratiktir,günlerde(kadınların toplaşıp deikodu yaptıkları,altnları takıp takı hava atıkları günlerde) yapmanız tavsiye edilir.Ölçüler gelen misafirin çokluğuna göre değişebilir.
2)Kremalı Patates
Malzemeler:
4-5 adet orta boy patates
2 kutu krema
rendelenmiş kaşar peyniri
1 kaşık tereyağ
Hazırlanış:
Patatesler halka halka doğranır.(Çok kalın olmamalarına dikkat edin)Altı tereyağı ile sıvanmış borcama patatesler dizilir.Patateslerin aralarına fındık büyüklüğünde tereyağla konulur.Tuz ve karabiber serpilir.Üstüne krema dökülür.180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir.30 dakika sonunda üstüne kaşar peyniri serpilir.5 dakika kadar da peynrin kızarması beklenir.Çıkan sonuç enfestir.Köftelerin, etlerin yanına çok yakışır.
Not:Bu tariflerin devamı ara ara gelicek.Beğeniceğinizi umuyorum.Sevgiler...