6 Ekim 2008 Pazartesi

Dizi saçmalıkları


*Dizilerde neden her zaman en az 3 bölüm hastanede geçer?Gerçek hayata yakın diziler çekildiği söylenir ama gerçek hayatta(neyse ki)her 3 ayda bir ölümcül kazalar,intaharlar,merdivenden yuvarlanıp bebeği düşürmeler olmaz.Ya da ne biliyim bitkisel hayattayken birden sevdiği kız/erkek hastanın elini tutunca hasta gözlerini kırpıştırmaya başlamaz.

*Sonra dizilerde neden hiçbir telefon konuşması hadi tamam canım görüşürüz öptüm baaayyy diye kapanmaz,neden çoğu dizide ayakkabı ile eve girilir?

*Dizilerde mutlaka çok zengin bir aile vardır.O aile o güne kadar mutluluk ve huzur içinde yaşarken birden herşey değişir ve etik manyağı,kurallar yumağı o aile zıvanadan çıkar ve kötü olayların ardı arkası kesilmez.Zengin ailenin annesi neden hep kötüdür ya da geçmişe ait sakladıkları,kocasından gizlediği ya büyük bir aşkı ya da büyük bir sırrı vardır.Neden o kadın o güne kadar o kadar kötü değildir ya da neden arada iyilik yapmaz?

*Dizi karakterleri neden iş yerlerinde hiç çalışmazlar hep çalışır gibi görünürler. Koskoca holding sahibi adamlar her zaman özel hayatla ilgili şeylerle uğraşırlar, her zaman masaları düzgündür,odaya giren kişiler hiçbi zaman işle ilgili bişey konuşmaz.İçeri giren tek önemli kişi avukattır o da boşanma davasıyla ilgili konuşmak için gelir ama bu durum hep çok gizlidir kimsenin bu durumu bilmemesi gerekir.

*Dizilerde neden hep aldatılan kadın kötü kadındır,iyiler hiç aldatılmaz mı?Ya da erkeğin aşık olduğu kadın neden hep iyidir,erkekler ya da kadınlar yanlış insanlara aşık olamaz mı?

*Neden bizim polisiye dizilerimizde iyi adamlar kötü adamları koşarken bile vurabilirler-koşarken atış yapılamaz yani hedef vurma oranı çok düşüktür- ancak kötü adamlar kabak gibi açıktaki iyi adamları vuramazlar. Ayrıca neden tüm kötüler tek yumrukta aaaahhh diye bayılır hemen.Bayılmak bu kadar kolay mıdır?

hee soruyorum sizlere???Nedir bu saçmalıklar???