Her ay düzenli olarak aldığım Evim dergisine göz atarken pratik bilgiler kısmında bloğa yazmak istediğim bazı bilgiler okudum.
İşte herkese faydalı olucak pratik bilgiler;
*Peyniri kolay rendelemek için, 15 dk buzlukta bekletin.
*Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dk fırınlayın.
*Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince naylon bir çorap geçirin.
*Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini katbeymemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun.
*Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dk bekleyin ve daha sonra pişirin.
*Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya kokusu sürerseniz, lambanızı yaktığınızda mis gibi bir koku yayılacaktır.Ancak fazla sürmemenizi öneririm.
*Buz kalıplarını su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıklarını yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
*Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.