5 Aralık 2008 Cuma

Noodle Gecesi

Perşembe gecesi geleneksel kızlar toplantısı için Selim Ağbi'nin evindeydik.

Menü: Sebzeli noodle
Amaç:Sohbet,muhabbet ve Aşk-ı Memnu izlemek.


Önce noodle yapımıyla başlayalım.Brokoli haşlanmak üzere su dolu bir temcereye konur.Kabaklar yumsak kısımları hariç ince ince uzun şeritler halinde doğranır.Aynı şekilde havuçlarda uzun uzun doğranır.Yemeğimizi vogda yapıcaz.İşte vogumuz ve Selim Ağbi
Vogumuzun içine önce biraz yağ ve dövülmüş sarımsak atıyoruz.Sarımsağın kokusu çıkmaya başlayınca önce daha yavaş pien havuçlarımızı atıyoruz.
Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca içine kabakları ilave edioruz.
Kabakları ilave ettikten sonra haşlanmış olan brokolileri elimizle ufalar gibi yapıp malzemeye ilave ediyoruz.Öbür tarafta hazır olarak satılan noodlelarımızı haşlanmaları için scak suya atıyoruz .
Malzemeye son olarak haşanmış mısır ve soya sosu katıyoruuuuuzzzzz.
Noodlelımızı da kattık mı güzelcene de karıştırdk mı yemeğimiz hazırrrrrr

Tataaaaaaaaa


Çin yemeği sevenlerin kolaylıkla yapabileceği bu yemek,hem pratik hem de çok lezzetli.Yemeği yemden Görüldüğü üzere tepeleme bir tabak yedik hepimiz.Üstüne de dizimizi izlerken çekirdek çitlettik.

Battaniyelerimizi çekti üstümüze dizide hangi kız güzel hangi kız çirkin, Behlül(Kıvanç Tatlıtuğ)karizmatik mi yakışıklı mı bunun kavgasını yaptık.Kıvanç Tatlıtuğ'a çirkin çok dedi Selim Ağbi.Onu yuhaladık.Kavga bazen çok büyüdü diziyi duyamaz olduk birbirimizi susturmak için bolca şişşşşşşşşşşşşledik.

Kısacası süper eğlendik.