9 Mart 2009 Pazartesi

Pratik Bilgileri


Her ay düzenli olarak aldığım Evim dergisine göz atarken pratik bilgiler kısmında bloğa yazmak istediğim bazı bilgiler okudum.






İşte herkese faydalı olucak pratik bilgiler;

*Peyniri kolay rendelemek için, 15 dk buzlukta bekletin.

*Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dk fırınlayın.

*Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince naylon bir çorap geçirin.

*Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini katbeymemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun.

*Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dk bekleyin ve daha sonra pişirin.

*Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya kokusu sürerseniz, lambanızı yaktığınızda mis gibi bir koku yayılacaktır.Ancak fazla sürmemenizi öneririm.

*Buz kalıplarını su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıklarını yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

*Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.