26 Temmuz 2008 Cumartesi

Morandi @ Sapphire

Bir Morandi rüzgarı esti geçti İstanbul’dan.

Aslında başlık bu şekilde olmalıydı ancak Cuma gecesi İstanbul’un gözde gece klüplerinden Sapphire’ de tam bir Morandi fiyaskosu yaşandı.

Mekan 10 numara,düzen,ışık,kalabalık 10 numara.Manzara ise 100 numara.Boğaz en çekici haliyle gözlerinizin önünde,gökyüzünün tek taşı ay, yarım daire olmuş.Hafif bir meltem saçlarınızın arasından geçiyor.Ünlü bir İngiliz gezgin,dünyanın pek çok yerini dolaşmış ve dünyanın “en”lerini belirlemiş.En güzel akşam yemeği olarak da İstanbul boğazı seçmiş ve bunu kitabında yayınlamış.İşte bu güzel yerdeydim Cuma gecesi.İnsan boğaza bakınca “ne olursa olsun,tüm siyasi çatışmalara,Ergenekon’a,AKP kapatma davasına, ekonominin berbatlığına, Atatürk’e uzanan ellere,kollara,düşüncelerine sarf edilen iğrenç sözlere,her şeye rağmen bu ülkede yaşamak çok güzel.”diye içinden geçmesine engel olamıyor.Derin bir nefes alıp bu mutlu anı orda aklımda durduruyorum ve ilk kez denediğim viski kolamdan bir yudum alıp Morandi’ nin çıkıp şarkılarını söylemesini bekliyorum.

Söylenenden yarım saat kadar sonra sahneye bembeyaz kıyafetli iki bayan dansçı eşliğinde Morandi çıkıyor. Sisler, duman, ışıklar… Dansçıların gözleri dışında hiçbir yerleri görünmeyen bembeyaz vücuda yapışan kıyafetler giyinmişler ancak suratlarındaki maske o kadar korkunç ki insan korkuyor resmen. Birazdan ellerinde yıldızları savurarak insanların boğazlarını kesicekler, müzik bi yandan devam edicek Morandi’ nin yüzüne kanlar geldikçe coşucak gibi fanteziler geçiyor aklımdan.

İstekli gibi görünen ama isteksiz söylenen şarkılar eşliğinde yerimizde sallanıyoruz.O kadar geldik,bari oturmayalım.

Tek güzel performansı zaten hit olan “Love is the answer” şarkısında yapıyor Morandi abimiz. Herkes bir ağızdan söylüyor, eller havada bir sağa bir sola doğru gidiyor “Hadi Morandi güle güle, inde dj güzel bi şeyler çalsın” der gibi. Fazla tahammül edemiyorum ve geceyi olmasından daha erken terk ediyorum.

Ama sanırım bu kötü performansa rağmen sevdiklerinle beraber olmak, gülmek, eğlenmek geceyi iyi hatırlaya yetiyor. Ve tabii Morandi’ yi Türkiye ‘ye getiren kişi arkadaşımız olduğu içinde Sapphire’ e tek kuruş ödemeden girmek bu kötü performansı gölgede bırakan bir mutluluk veriyor. Hava mı atarım,”force” umuzu da kullanırım:)